Thursday, April 16, 2009

Ubuntu 9.04 RC

Ubuntu 9.04 se apropie, mai sunt doar
Am considerat că dacă tot urmează să apară o nouă versiune de Ubuntu, să fac o mică introducere despre acest P.O.S. Ubuntu este o distribuţie foarte cunoscută Linux bazată pe Debian.Datorită popularităţi sale există, mai multe versiuni, care diferă între ele ori prin menegerul de ferestre, ori prin programele disponibile (numai open source sau si cu sursă închisă) sau chiar prin ţările pentru care a fost făcută(Kiwi Linux pentru România).

Dispune de o comunitate foarte numeroasă si bine organizată.Ubuntu este cunoscut pentru numărul imens de pachete software (programe care se instaleaza cu click-uri + parolă), pentru faptul că este user friendly, fiind deobicei prima distribuţie Linux pe care o încearcă un nou venit în lumea plină de oportunităţi a Linux-ului.

Odată la fiecare 6 luni, în aprilie şi în octombrie, iese câte o nouă versiune de Ubuntu.Ultiva versiune stabilă de Ubuntu este 8.10, lansată in octombrie 2008, şi este o versiune cu suport pe termen lung.

Astăzi 16 aprilie, trebuie să devină disponibilă la descărcat Ubuntu 9.04 Realease Candidate, fiind ultima versiune de test înainte de lansarea officială a Ubuntu 9.04 de pe 23 aprilie.Această nouă versiune aduce câteva înbunătăţir, mai importante fiindi:

  1. Programe actualizate (Open Office 3, Mono 2, Monodeleop 2) si repararea bug-urilor.
  2. EXT4, un nou şi înbunătăţit sistem de fişiere, cu performanţe superioare.
  3. Un artwork nou şi îmbunătăţit.
  4. Un sistem nou de notificări, care e în ton cu noul artwork.
  5. Scăderea timpului de bootare.
Eu abia aştept să îl pun la încercare şi să văd ce poate Ubuntu 9.04.

No comments:

Post a Comment

I reserve the right to delete at any time any comment I deem inappropiate.